Warning: Undefined variable $ub in /data/9/d/9d49525e-9209-4cfb-931b-3da877a9726d/farnostsuchahora.sk/web/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /data/9/d/9d49525e-9209-4cfb-931b-3da877a9726d/farnostsuchahora.sk/web/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Vojna na Ukrajine – možnosti konkrétnej pomoci – Farnosť Suchá Hora

Vojna na Ukrajine – možnosti konkrétnej pomoci

Modlitby za pokoj na Ukrajine

Informujeme vás, že diecézny administrátor Mons. Ján Kuboš sa modlí za pokoj na Ukrajine a pozýva k zjednoteniu v modlitbe celý Boží ľud Spišskej diecézy.V nedeľu 27. februára 2022 o 9.00 bude v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule slávená svätá omša, pri ktorej sa budeme spoločne modliť za odvrátenie vojny a pokoj na Ukrajine.Prosíme kňazov, aby sa modlili spoločne s Božím ľudom a vyzývali k duchovným či materiálnym skutkom bratskej pomoci voči trpiacim bratom a sestrám z Ukrajiny.

KBS:

Drahá sestra, drahý brat v Kristovi,

kvôli ozbrojenému konfliktu na Ukrajine ľudia utekajúci pred hrôzami vojny prichádzajú aj na územie Slovenska. Katolícka cirkev na Slovensku chce byť pripravená poskytnúť im pomoc, tak ako nás učí evanjelium Ježiša Krista. Preto si vás dovoľujeme požiadať o vyplnenie pripraveného dotazníka, aby sme zmapovali naše kapacity na pomoc utečencom z Ukrajiny. Ak máte možnosť poskytnúť ubytovanie utečencom, dajte nám o nej vedieť, aby sme pomoc mohli koordinovať. Vaše registrácie bude centrálne spracovávať sekretariát Slovenskej katolíckej charity (SKCH) v spolupráci s Maltézskou pomocou Slovensko. Ich pracovníci vás budú kontaktovať. Vopred vám ďakujeme za váš čas a ochotu pomôcť našim bratom a sestrám v núdzi.

Za slovenských katolíckych biskupov

Mons. Jozef Haľko
Predseda Rady KBS pre migrantov a utečencov

Registrovať sa možno tu:

https://www.tkkbs.sk/showpage.php?name=reg_utecenci

Spišská katolícka charita,

ktorej tím pomáha na hraničnom priechode Slovenska s Ukrajinou (Vyšné Nemecké – Užhorod) vytvorila dotazník pre pomoc ľudí na Ukrajine.
Kto má možnosť a chce byť nápomocný, bližšie informácie nájde po kliknutí na odkaz:
 

Jarná zbierka Charitu

Pripomíname vám, že na Prvú pôstnu nedeľu, 6. marca 2022, sa uskutoční Jarná zbierka na Charitu. (Číslo účtu zverejnené na stránke Spišskej katolíckej charity slúži pre milodary od jednotlivých darcov/veriacich, ktorí chcú podporiť túto zbierku.)
Spišský diecézny administrátor povzbudzuje veriacich ku Jarnej zbierke na Charitu aj z toho dôvodu, že istou čiastkou sa napomôže aj utečencom z Ukrajiny.